Teorija neobrazovanosti: Zablude društva znanja Konrad Paul Liessmann

ISBN:

Published:

Paperback

151 pages


Description

Teorija neobrazovanosti: Zablude društva znanja  by  Konrad Paul Liessmann

Teorija neobrazovanosti: Zablude društva znanja by Konrad Paul Liessmann
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 151 pages | ISBN: | 5.42 Mb

Pitanje znanja i njegovog vrednovanja trebalo bi biti goruće pitanje za opstanak hrvatskog nacionalnog bića: pred nama su vrlo zanimljivi odgovori jednog od najcjenjenijih i najpoznatijih austrijskih znanstvenika.

Teorija neobrazovanosti je aktualna,MorePitanje znanja i njegovog vrednovanja trebalo bi biti goruće pitanje za opstanak hrvatskog nacionalnog bića: pred nama su vrlo zanimljivi odgovori jednog od najcjenjenijih i najpoznatijih austrijskih znanstvenika. Teorija neobrazovanosti je aktualna, polemična i sjajno artikulirana kritika pojma društvo znanja. Kroz devet britkih poglavlja ovaj esej o europskoj politici obrazovanja i kulture analizira medijske pojave poput Milijunaša i njemu slične kvizove kvaziznanja, razmatra seriju neuspješnih reformi obrazovnih sustava (s posebnim osvrtom na opsjednutost PISA-testiranjima i Bolonjskiin procesom), razmišlja o maniji rangiranja i beskrajnim i neplodnim javnim i privatnim debatama o propadanju razine osnovnoškolskog i srednjoškolskog znanja.

Brojnim i duhovitim primjerima iz današnje sveučilišne prakse Liessmann upozorava kako se politikom popuštanja kapitalizaciji duha (umjesto otpora produhovljenjem kapitala) nedvojbeno srlja u opću, masovnu i sveprisutnu, upravo vrišteću neobrazovanost te kako se omiljena političarska fraza društvo znanja jasno prokazuje kao isprazna demagoška floskula. Teorija neobrazovanosti Liesmannovo je najpoznatije djelo koje je u Austriji objavljeno u 16 izdanja i doživjelo je brojne kritičarske pohvale.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Teorija neobrazovanosti: Zablude društva znanja":


barbourdeutschland.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us