Смисълът в живота : Увод в логотерапията Viktor E. Frankl

ISBN: 9789545200441

Published:

Paperback

168 pages


Description

Смисълът в живота : Увод в логотерапията  by  Viktor E. Frankl

Смисълът в живота : Увод в логотерапията by Viktor E. Frankl
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 168 pages | ISBN: 9789545200441 | 4.15 Mb

Невероятните опити за дехуманизиране на човешката личност в нацистките концентрационни лагери, за превръщането на човека от личност в номер, довеждат автора на книгата д-р В. Франкъл до откриването на нова школа в психиатрията, т. нар. логотерапия.MoreНевероятните опити за дехуманизиране на човешката личност в нацистките концентрационни лагери, за превръщането на човека от личност в номер, довеждат автора на книгата д-р В. Франкъл до откриването на нова школа в психиатрията, т. нар. логотерапия.

От надмогването на болката и отчаянието се ражда откритието за смисъла в живота независимо от безнадеждността на обстоятелствата - това е нова теория, чието прилагане е особено важно за развитието на психологията и психиатрията. Тази книга, едновременно философски трактат и драматична изповед, звучи със силата на истината - така, както е изстрадана и преосмислена от д-р Франкъл, оцелял в нацистките лагери, за да основе нова школа в психотерапията и да напише десетки книги, преведени на десетки езици.Книгата се организира в два основни раздела.

Първият - “Преживявания в концентрационен лагер”, описва възможните страдания в един концлагер и възможността, след като човек оцелява след подобно нещо, да успее да погледне на него като на един отминал кошмар и като на факт, след който да няма от какво друго да се страхува. Втората глава “Основни идеи в логотерапията” се спира върху същността на науката логотерапия като ориентирана към смисъла, който пациентът трябва да постигне в бъдещето. Предговорът на изданието е написан от Гордън У.

Алпорт. Послеписът е озаглавен “Основания за трагичен оптимизъм” и представя възможности за това как човекът да бъде оптимист, въпреки ”трагичната триада”, съставена от болката, вината и смъртта. Изданието разполага с библиография по логотерапия.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Смисълът в живота : Увод в логотерапията":


barbourdeutschland.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us